Hafta içi saat 16.00'ya kadar verilen siparişler aynı gün kargoda! 190 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz!
0546 155 50 17 0312 92 20 390
  • Sepetinizde ürün bulunmuyor.

    • 190.00 TL ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo gönderimi yapılmaktadır.
  • GİRİŞ

Ezbere Yöntemleri Bir Kenara Bırakmak Zorundasın!

Ezbere yöntemleri bir kenara bırakmak zorundasın!

“Bir dersi bitirmek için en az 3 kitap bitirmelisin!” Bu senin için ne ifade ediyor? Benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Böyle ezberlerle varacağın noktayı görmek zorundasın.

Ezbere söylenmiş ve herkes için ifade edilen ortalama söylemlerden uzak durmalısın. Bir konuyu gerekirse 5 kitaptan çözersin. Gerekmiyorsa 1-2 kitaptan bakar geçersin. Senin neye ihtiyacın var? Birinin yazdığı listedeki kitapları bitirmeye mi? Benden kitap listeleri isteyeceksin ama ısrarla vermeyeceğim. Sana bu kötülüğü yapamam. Kaynak incelemelerime bakarsan ne demek istediğimi anlarsın.

“Kendi başınasın…” derken bunu kastediyordum tam olarak. Nasıl çalışılması gerektiğini bilmek zorundasın. İnternetten, YouTube’dan oradan buradan kendine yol bulmaya çalışıyorsan bu işin dışında kalmışsın demektir.

Kendi yolunu nasıl mı bulacaksın? Korkma, bir yerden başla. Sonra ne yaptıysan değerlendir, daha iyi ne yapabilirdim diye düşün. Kesinlikle sonuca odaklan. Kota doldurmaya çalışma. İyi bir çalışma 3 saatlik bir çalışma değildir. Sana bir şeyler katan çalışmadır. Sana bir şey katmadığını düşünüyorsan, kitabın 10-20 sayfası artık tamamlandı diye bu çalışmadan memnun olma.