Bu formun amacı kendi durumumuzu izlemek. Böylece eksik olduğumuz konuları kolayca hatırlayabilir ve gereken çalışmaları yapabiliriz.
İlk olarak tamamladığınız konuları forma işaretlemeyi unutmayın. Formda kullanılan kısaltmalar şöyledir:
KA: Konu Anlatımı
AK: Ana Kamp
İK: İleri Kamp
Z: Zirve
Ayrıca bu formu doldururken kendi durumumuz hakkında daha gerçekçi bir tabloyla karşılaşacağız. Eksiklerimiz olabilir, bu çok doğal. Bu eksiklerin gözümüzden kaçması ise büyük bir tehlike.
Amacımız çalıştığımız konulardan sonuç almak. Burada temel kriterimiz de denemeler olacak. Yani önemli olan çalıştığımız konulardan denemelerde gelen soruları yapabiliyor olmak.
İlk etapta çeşitli kaynaklardan çözdüğümüz sorular üzerinden kendimizi değerlendireceğiz. Daha sonra konuları oturttuğumuzu düşündüğümüzde esas referansımız denemeler olacak.
Aşağıda bu anlayışla hazırlanmış değerlendirme kriterleri bulunuyor. Çalıştığınız konular için kendinizi değerlendirerek yıldızları doldurabilirsiniz.
Önemli not: Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Kendi çalışmanıza, gelişiminize ve hedeflerinize odaklanın. Formu doldururken gerçekçi olmaya çalışın. Gelişiminiz için en faydalısı bu olacaktır.
1 yıldız: Konuyu çalışırken anlamadığım noktalar oldu, konu anlatımını tekrar etmeliyim.
2 yıldız: Konuyu tamamladım ama ana kamp sorularında zorlanıyorum. Başlangıç seviyesi kaynaklardan sorular çözmeliyim.
3 yıldız: Ana kamp seviyesindeki soruları yapabiliyorum. İleri kamp sorularını tamamlayıp orta seviye kaynaklardan sorular çözmeliyim.
4 yıldız: Orta seviyede soruları çözebiliyorum. Yeni konuya geçebilirim. Ara ara tekrar testleri çözerek konuyu taze tutmalıyım.
5 yıldız: Zirve testlerini çözdüm. Konuyu sağlam bir şekilde oturttum. Denemelerde bu konudan nadiren soru kaçırıyorum.
6 yıldız: Sadece ileri seviye kaynaklardan, zorlanacağımı düşündüğüm soruları seçip çözerek, kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
7 yıldız: Son üç denemede hiçbir sorusunu kaçırmadım. Bir daha soru kaçırana kadar bu konuyu tekrar listeme almayacağım.
Bu formun amacı çalıştığımız konuların tekrarını doğru zamanda yapmak.
Bir konuyu çalıştığımızda belli periyotlarla tekrar yapmazsak unutmaya başlarız. Bu da çalışmamızın verimini oldukça düşürecektir.
Bu yüzden düzenli olarak tekrarlar yapmalıyız. Bu tekrarlar bizim belirlediğimiz bir amaca hizmet etmelidir. Amacımız asla elimizdeki formu doldurmaya çalışmak olmamalıdır.
Bu form sayesinde hangi konuyu en son ne zaman tekrar ettiğimizi takip edebileceğiz. Böylece bir konudan uzun zaman uzak kaldığımızda, bu form bize bunu gösterecek.
Bir konuyu, testleriyle birlikte tamamladığımızda, o konunun yanındaki KA kısmını işaretleyeceğiz. Böylece o konu tekrar listemize girmiş olacak.
Daha sonra videoda detaylı bir şekilde anlattığım gibi kendimize görevler vereceğiz. Denemelerde soru kaçırdığımız zamanlar da kendimize ceza testleri vereceğiz. Bu kısımları mutlaka videodan izleyiniz.
Konuyu sağlam bir şekilde oturttuktan sonra, mesela bu 5 yıldız seviyesi olabilir, o konuyu TD (tekrar dışı) yapabilirsiniz. Böylece denemelerde soru kaçırana kadar bu konudan tekrar yapmayabilirsiniz.
Önemli not: Çalışmalarımızı önümüzdeki zamanı göz önünde bulundurarak gerçekçi bir şekilde ayarlamalıyız. Tek dersimiz fizik değil elbette. Bu formu diğer derslerinizde de uygulayabilirsiniz.
Formda kullanılan kısaltmalar şöyledir:
KA: Konu Anlatımı
TD: Tekrar Dışı
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
hocam haftada bir ayt bir tyt götürsem mesela
1. hafta vektör + fizik bilimine giriş
2. hafta kuvvet tork denge + madde ve özkütle
3. hafta kütle merkezi+ basit makine
4. hafta haraket+ genel tekrar
1 hafta sadece dalga 1 hafta sadece optik
25 30 gün tyt ayt elektrik manyetizma vs. yarın plan yapacagım ve başlayacağım yardımcı olursanız sevinirim.